Un sou digne.

Avui en dia hi ha, aproximadament, 200 milions de persones que no tenen feina i 780 milions que treballen però no guanyen prou per sortir de la pobresa. Malauradament també hi ha infants que es veuen obligats a treballar, uns 150 milions arreu del món. I és que per aconseguir erradicar la pobresa és imprescindible que els infants no treballin i els adults puguin optar a feines dignes i ben remunerades.

El treball digne implica que totes les persones tinguin oportunitats per dur a terme una feina que els aporti un ingrés just, seguretat al lloc de treball i protecció social per a les famílies; que ofereixi bones perspectives de desenvolupament professional o afavoreixi la integració social. Actualment, la bretxa salarial de gènere a tot al món està al 23%, això vol dir que, de mitjana, les dones cobren quasi una quarta part menys que els homes per fer la mateixa feina. 

Font: La Vanguardia.

Barcelonins que fugen de la ciutat per guanyar qualitat de vida.

Barcelona, per primera vegada en una dècada, ha perdut habitants. Hi ha 13.000 persones menys que fa un any per diferents motius, com l’augment de la mortalitat, el fre de la immigració o la pandèmia, que ha fet que entre 3.000 i 5.000 barcelonins hagin decidit canviar d’aires.

La majoria són de barris de renda més alta, com Pedralbes, que busquen una forma de vida diferent o tenen segones residències. Sobretot escullen municipis petits, com Altafulla, que han augmentat el padró.

“M’ha afectat al 100% perquè d’estar tancada en un pis a cal i canto, amb unes finestres molt grans però tancada, a estar aquí amb un pati on poder sortir. Que et toqui l’aire, sentir l’olor del mar i la natura molt més a prop és el que ha decantat del tot la balança.”

La Carolina, que sempre ha estiuejat a la població, ara hi busca casa

Font: TV3