RISC DE BROT PER COMARQUES

De vegades, en les comarques amb baixa densitat de població i un comportament de pocs contagis, qualsevol petit increment pot distorsionar les dades de risc sense que la situació sigui de gravetat.

Apareixen en blanc les comarques de les quals no hi ha dades.

A partir de l’índex de risc podem situar orientativament la situació de cada territori en base a aquesta escala:

0-30MOLT BAIX
31-70BAIX
71-100MITJÀ
101-200ALT
+200MOLT ALT

En els càlculs s’han exclòs els tres últims dies perquè contenen dades que s’actualitzen a mesura que avança el temps i sovint distorsionen la visió global.

Andorra el paradís dels youtubers

El Rubius i Ibai, visions oposades sobre els youtubers que paguen impostos a Andorra:Després de youtubers com Vegeta777, Willyrex o TheGrefg, El Rubius és l’última estrella de la xarxa que anuncia que trasllada la seva residència a Andorra

El que fa uns anys feien esportistes d’elit o cantants famosos ara ho fan, també, els youtubers. Rubén Doblas Gundersen, més conegut com El Rubius, és l’últim dels youtubers espanyols que ha anunciat que trasllada la seva residència a Andorra, com anteriorment ja han fet altres estrelles de la xarxa com Vegeta777, Willyrex o TheGrefg, que va batre el récord d’audiència a Twitch, on va aconseguir reunir dos milions i mig de persones.

Tot i que saber quant cobra un youtuber és un dels secrets més ben guardats de la xarxa, al voltant d’aquests internautes s’ha generat una indústria que s’encarrega de gestionar els contractes publicitaris. L’exemple més clar és El Rubius que, amb prop de 40 milions de seguidors, és el més seguit de la xarxa en castellà.

Dissabte, durant una partida transmesa a Twitch, El Rubius va reconèixer que es traslladava a un “lloc amb muntanyes on viuen els meus amics”. De fet, assenyalava els amics com el principal motiu per prendre la decisió, tot i que reconeixia que pagar menys impostos, “òbviament”, era un plus:

Rubius:“Porto deu anys de la meva carrera a YouTube pagant aquí. Ja sé que hi haurà gent que em critiqui, però la gent molt sovint parla sense saber. Sé que passarà, però no em preocupa.”

Font: TV3

Qui és TheGrefg, l’streamer que ha aconseguit 2,5M de persones en un directe de Twitch.

Thegrefg és un dels youtubers més vistos de la comunitat espanyola i fa poc va aconseguir el record d´espectadors en la plataforma de twitch amb 2.5M de persones en directe, en aquell directe estava ensenyant una skin del videojoc “fortnite” que era molt esperada per tothom.

Font: Youtube

Tercer sensesostre mort a Barcelona en vuit dies

És suma el tercer mort d´un altre sense sostre a Barcelona,l´autopsia ha determinat que la causa de la mort ha sigut d´una hipotèrmia.

Font:TV3

Un home passa tres mesos amagat a l’aeroport de Chicago per por a la Covid

El 19 d’octubre, Aditya Singh, de 36 anys, va aterrar a l’aeroport O’Hare de Chicago en un vol provinent de Califòrnia. Per por a tornar a casa i contagiar-se de coronavirus, Singh es va quedar en una zona restringida de l’aeroport, on ha viscut durant tres mesos sense que ningú el detectés.

Segons informa el diari “Chicago Tribune”, aquest dissabte, uns treballadors de l’aeroport van demanar-li que s’identifiqués i ell va ensenyar una acreditació de l’aeroport que duia penjada al coll. La identificació, però, era propietat d’un treballador que el 26 d’octubre havia informat que l’havia perdut.

A partir d’aquí, la policia el va detenir. Singh va dir a les autoritats que tenia por de tornar a casa seva, a Califòrnia, una de les zones dels Estats Units més afectades per la pandèmia de la Covid-19.

La jutge l’acusa d’haver entrat en una àrea restringida de l’aeroport. Com que no té antecedents, podria quedar en llibertat després de pagar una fiança de 1.000 dòlars.

Augmenten els ludòpates per el confinament.

Més de 600 persones es van inscriure en el Registre General d’Interaccions d’Accés al Joc durant el 2020 a Catalunya, un 15% més que l’any anterior

A Catalunya, més de 600 persones es van donar d’alta al Registre General d’Interaccions d’Accés al Joc (RGIAJ) l’any passat per evitar entrar en els jocs d’atzar i d’apostes online. Això representa un 15% més respecte al 2019, tres punts per sobre de la mitjana espanyola, segons dades del Ministeri de Consum.

L’increment de la xifra de persones inscrites en el registre estatal, on n’hi ha més de 56.000, és paral·lel a l’important ascens de l’addicció als jocs online, provocat per les restriccions a la mobilitat imposades per la pandèmia. El 2020, a Espanya, les inscripcions en el registre han augmentat un 12%.

Font: TV3

A tot Espanya són més de 6.000 les persones que han fet ús d’aquest recurs durant el 2020. Inscriure’s en el registre comporta que la persona addicta al joc no pot accedir als portals d’internet on es fan apostes i jocs d’atzar. Aquesta és una mesura de protecció per als mateixos ludòpates i les seves famílies.

Alerten que es pot robar el compte de WhatsApp amb un missatge fals d’un contacte

Si rebeu uns SMS i seguidament un contacte de WhatsApp us escriu, vigileu: és una estratègia per aconseguir el control del vostre compte a l’aplicació de missatgeria

Font: TV3

Els Mossos d’Esquadra n’alerten a Twitter: si reps un SMS i poc després un dels teus contactes t’escriu pel WhatsApp demanant que l’hi reenviïs, desconfia: es podria tractar d’una enganyifa per aconseguir el control del teu compte a la popular aplicació de missatgeria.

Ho va denunciar fa més de dos anys la Guàrdia Civil per la mateixa via, i ara torna a estar sobre la taula per una nova onada de temptatives de robatori de comptes.

La intenció dels hackers és segrestar el màxim nombre de comptes de WhatsApp possibles per accedir a molts contactes, i així, a molts telèfons. A banda que aquesta nova estafa és perillosa per la informació sensible a la qual poden tenir accés si entren al xat de segons qui, els experts denuncien que també pot ser una via per introduir programari maliciós.


Com funciona?

Rebeu un SMS d’un contacte conegut que us diu que per error us ha enviat un codi que necessita. Si l’hi doneu, el que esteu fent és donar a l’atacant el codi per entrar al vostre compte de WhatsApp .

O sigui, que algú que ha hackejat el compte del vostre contacte està provant d’entrar també al vostre compte de WhatsApp i així ho pot fer.


Com evitar-ho?

No enviant mai el codi a cap altra persona, i, si ens volem assegurar que el necessita realment, li podem trucar per veu, no pas per missatge a WhatsApp, ja que ens podria respondre el hacker.

També podem activar el doble factor de verificació del compte de WhatsApp. Anem a “ajustos”, a la pestanya de “compte”, pitgem “verificació” i allà l’activem.

Per entrar al nostre WhatsApp, des d’aquest moment, caldrà un codi d’accés que generem nosaltres mateixos. A més, també el podem enllaçar amb un correu electrònic i així tot plegat és més segur.

Font: Twitter mossos